Siirry pääsisältöön

Kyllä kestää

Kirjoittamisesta on taas aikaa, jotenkin aika rientää, enkä pysy oikein mukana. Kaverini Sami lähetti meiliä jenkeistä, hän on töissä Marylandin lottovirastossa (vähän niin kuin Veikkaus ;) ). Hän kommentoi USA:n vaaleja ja sitä, miten vaalikampanja oli ollut aika likainen paikallistasolta aina senaattipaikkoihin saakka. Peli on vähän erilaista siellä päin. Meillä käytetään kuitenkin aika sivistynyttä loanheittoa.

Osallistun huomenna työni puolesta ministeri Haataisen vaaliseminaariin. Aihe on ihan mielenkiintoinen, hyvinvointivaltion tulevaisuus (tai jotain sinne päin). Luennoitsijoina on esim. Sixten Korkman. Toivottavasti siellä käydään hyvää keskustelua, eikä vain esitellä synkkiä käppyröitä.

Politiikasta puheen ollen, luin Vartti-lehdestä jotain juttua Espoon kaupungin lautakuntien virkamatkoista,se ei sinänsä ollut mitenkään mielenkiintoista,mutta jutussa haastateltiin taas kerran Maria Guzeninaa. Se mamma saa ihan älyttömästi julkisuutta! Vaikka hänellä ei minun mielestäni ole sen kummempaa sanottavaa (kateellista kirjoittelua). Mahtaa jotain toista ehdokasta sapettaa, kun oman nimen esille saaminenkin voi tuntua mahdottomalta. Veikkaan muuten, että Maria pääsee eduskuntaan, mutta pudottaa samalla Susanna Rahkosen.
Toisaalta, minun veikkaukseni eivät ehkä ole niin luotettavia, Huhtiniemen teloituksistakin olin niin varma, mutta nyt olen taas alkanut epäröidä niiden todenperäisyydestä.

Seuraavaksi kirjoitan muuten alkoholin vaaroista....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v