keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Uimassa

Kävin illalla uimassa Elsa-tyttömme kanssa Keski-Espoon uimahallissa. Halli on vain pari vuotta vanha ja siellä on ihan mukava käydä. Uiminen reilu kaksi vuotiaan kanssa on vain aika hauskaa. Elsa kun ei tahdo mennä mihinkään muuhun altaaseen kuin ekstra-lämpimän veden altaaseen. Sitten kun häntä yrittää viedä normaaliin lastenaltaaseen, jossa vesi on hieman kylmempää, huuto on kamalaa. Kun lapsi huutaa "apua, apua", niin ei siinä isäkään viitsi kovin kauaa väkisin uittaa. Uimisesta on tullut kuitenkin isän ja Elsan välinen oma juttu. Elsa hokee jo päiviä ennen, että mennään uimaan, mennään uimaan. Elämän hienoja hetkiä!

Se uimahallissa risoi, että Espoon kaupungin nettisivuilla olevat uimahallin terapiaaltaan vapaat käyttövuorot eivät taaskaan täsmänneet todellisen tilanteen kanssa. Emme pääseet terapialtaaseen, jossa uimista voisi yrittää oppia, ja itsekin pääsisi kastautumaan. Sodexho hoitaa lipunmyynnin, eikä informaationvaihto Espoon sivujen päivittäjien ja Sodexhon kanssa oikein toimi. Tämä on tätä Espoon public private partnership-toimintaa: yksityinen firma hoitaa tiettyjä toimintoja julkisessa rakennuksessa. Ei ehkä aina niin toimivaa!

1 kommentti:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kappas vain;

Sinäkin näemmä pidät blogia. Omat kokemukseni Keski-Espoon uimahallista ovat yksinomaan myönteisiä. Ehkä lukuunottamatta sitä, että työpaikaltamme saatuja liikuntaseteleitä ei siellä voi käyttää kuntosalilla kuin kertalippujen ostamiseen. Kun seteli on neljä euroa ja kuntosalimaksu viitosen joutuu aina pulittamaan sen euron.

No, ei ole iso ongelma, en valita. Mutta kuulemma joillakin "oikeilla" yksityisillä kuntosaleilla liikuntaseteleitä voi käyttää myös kausikorttien ostamiseen.

Nuo PPP-hankkeet ovat Espoossa muotia. Sitä menettelyä on ihan perusteltua arvostella, mutta toisaalta ilman sen malliin hyväksymistä ei Keski-Espooseen olisi vielä tänäkään päivänä uimahallia saatu.