Siirry pääsisältöön

Onnistunut ovi

Torstain oviprojekti onnistui hyvin. Puuseppä sahasi ulko-oveemme aukon ikkunaelementille ja laittoi sitten elementin paikoilleen listoittaen oven. Nyt meillä on ikkunallinen ulko-ovi. Ihan kuin uusi. Minusta on siistiä toteuttaa remonttiprojekteja uudistaen vanhaa jolloin kikalla. Esimerkkinä käy tämä ovi. 80-luvun tummaksi maalatusta synkästä ovesta saatiin ihan nykyaikainen maalaamalla se ja karmit valkoiseksi sisäpuolelta, vaihtamalla listat ja tekemällä oveen ristikollinen ikkuna-aukko. Listat maksoivat 10 €, lämpölasielementti (2-kertainen) 40 € ja puusepän lasku ei ole vielä tullut. Se on kylläkin se suurin osuus kustannuksista,mutta toivottavasti saan siihen kotitalousvähennyksen. Tarkka lukija (niitä minulle ei vielä varmaankan ole) ihmettelee, että millaisessa asunnossa asumme, kun sahasin ulko-oveamme. Asumme rivitalossa. Kaksi asukasta on jo vaihtanut ulko-ovensa ikkunalliseen ja sain siitä idean. Informoin taloyhtiön pj:tä hankkeesta ja hänellä se sopi. Okei, tietenkin kaikissa asunnoissa pitäisi olla samanlainen ulko-ovi, mutta teimme näin.

Minun on ollut tarkoitus kommentoida kaiken maailman asioita tällä blogillani, mutta viime aikoinani pienet tyttäremme ovat työllistäneet nukkumaanmenon kanssa niin paljon, että sen jälkeen en ole jaksanut enää näpytellä konetta. Ehkä se tästä. Olen ajatellut, että alan etsiä itselleni sopivaa puoluetta, kun vaalitkin ovat lähestymässä. Palataan siihen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane