perjantaina, lokakuuta 28, 2022

Kaupsu kokousti 26.10. - Lasihytti jäi pöydälle

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta kokousti keskiviikkona 26.10. Olen lautakunnan jäsen. Lyhyt yhteenveto kokouksesta.


- Kauklahden Lasihytin kaava (§ 131 Lasihytti, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi )jätettiin pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Käydään vielä tarkemmin lävitse saatuja palautteita. Henkilökohtaisesti pidän ehdotusta melko hyvänä, en näe tarvetta suuremmille muutoksille.
Parkkipaikkamitoutus saattaa aiheuttaa taas äänestyksiä seuraavassa kokouksessa. ARA-tuetun asuntojen parkkipaikkamitoutusta oli helpotettu ensimmäisessä kaavaehdotuksessa, lautakunnan enemmistö (en minä) äänesti helpotuksen kumoon kaavan esille päättämisen yhteydessä. Nyt esittelijä on palauttanut mitoutuksen alkuperäiseksi, noudattaen Espoon asunto-ohjelman mukaisia päätöksiä. Parkkipaikkafanaatikkoja tämä ärsyttää ja asiaan ehkä palataan seuraavassa kokouksessa.
- Maarinkulma (ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi,alue 220301, 10. kaupunginosa Otaniemi (Kh-Kv-asia))
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa toimisto- sekä korkeakoulun ja tutkimuslaitosten rakennusten korttelialueen täydentäminen ja sitä palvelevan pysäköintilaitoksen rakentaminen. Hyväksyttiin yksimielisesti.
- Niittykumpu I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 212309, 15. kaupunginosa Niittykumpu
Tässä on kyse vanhan kappelin ympäristöstä. Huonossa kunnossa oleva kappeli puretaan ja tilalle rakennetaan vanhusten palveluasumista (kerrostalo). Itse kiinnitin huomiota siihen, että jatkosuunnittelussa huolehditaan siitä, että katuun rajautuvan tontin vehreydestä huolehditaan, sillä vastapäätä sijaitsee päiväkoti ja tällä hetkellä suunnitelmissa kadunvarrelle ei voi istuttaa puita tai pensaita (putkien takia). Jos näin käy, ympäristö on aika ankea. Nyt selvitellään, että voiko putkia siirtää kadun alle tms.
- Tornihaukantie, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 131509, 57. kaupunginosa Karakallio
Kyse on täydennysrakentamisesta Karakallion alueella, taloyhtiö haluaa rakentaa parkkipaikalle uuden asuinkerrostalon ja parkkihallin. Hyväksyttiin yksimielisesti.
Tämän lisäksi hylättiin yksi oikaisuvaatimus koskien kaupunkisuunnittelujohtajan maisematyölupapäätöstä.
Koko pöytäkirja löytyy linkistä.

Ei kommentteja: