maanantaina, maaliskuuta 17, 2014

Jos ei kerran nuorten areena, niin sitten futishalli!

Espoon keskukseen A-linkin jalkapallohalliin suunniteltu nuorten areena ei tule luultavasti toteututumaan. Kirjoitin Areenasta syksyllä näin

Viime syksynä päätettiin selvittää millaisia muutoksia halliin pitäisi tehdä ja mitä muutokset maksaisivat. Selvityksissä on käynyt ilmi, että jalkapallohallin muuttaminen nuorten areenaksi tulisi melko kalliiksi, lähemmäs kymmenen miljoonaa euroa.  Sellaisia rahoja ei tällä hetkellä löydy, joten liikunta ja nuorisotoimessa nuorten areena on pistetty hyllylle odottelemaan parempia aikoja.

Sääli, sillä nuorten areena oli uudenlainen idea, joka olisi toteutuessaan tarjonnut espoolaisille nuorille jotain aivan uutta.  Voi olla, että areenalle löydetään tilat vielä jostain muualta, kunhan aika kuluu.

Mutta toisen idean tuhossa on toisen mahdollisuus. Nyt kaupungin pitäisi toimia aktiivisesti ja suunnitella A-linkin jalkapallohallin ostamista. Jos ei kerran saada nuorten areena, niin laitetaan jalkapallohalli sen sijaan!

Espoon kaupungilla on vain yksi jalkapallohalli omistuksessa eli Laaksolahden jalkapallohalli. Monta vuosikymmentä Espoossa on toteutettu liikuntapaikkojen suhteen politiikkaa, että kaupunki ei rakenna tai omista isoja liikuntatiloja (jäähälleja, jalkapallohalleja, palloiluhalleja). Periaatteena on ollut, että harrastajaseurat rakentavat tilat kaupungin lainatakauksien tuella ja käyttäjät maksavat sitten tilojen kulut (tai siis vanhemmat maksavat). Kaupunki sitten tukee käyttäjien seuroja vuokra-asvustuksilla.

Tämä politiikka on ollut ehkä kaupungin taloudelle edullista, mutta sitä ei ole ollut  ainakaan kaupunkilaisille. Harrastushinnat ovat nouseet - osittain tilapuutteen takia - eikä tiloja ole koskaan tarpeeksi. Espoon kaupunki kasvaa tulevaisuudessa voimakkaasti, joten tarvetta uusille liikuntatiloille (joita voisi käyttää muussakin toiminnassa kuin liikunnassa) on varmasti tulevaisuudessa.

On selvää, että yksityisen halli olisi ostettava erittäin halvalla jos se ylipäätänsä ostettaisiin. Yrittänyttä ei laiteta, joten neuvottelemaan Espoon kaupunki.

Ei kommentteja: