Siirry pääsisältöön

Jos ei kerran nuorten areena, niin sitten futishalli!

Espoon keskukseen A-linkin jalkapallohalliin suunniteltu nuorten areena ei tule luultavasti toteututumaan. Kirjoitin Areenasta syksyllä näin

Viime syksynä päätettiin selvittää millaisia muutoksia halliin pitäisi tehdä ja mitä muutokset maksaisivat. Selvityksissä on käynyt ilmi, että jalkapallohallin muuttaminen nuorten areenaksi tulisi melko kalliiksi, lähemmäs kymmenen miljoonaa euroa.  Sellaisia rahoja ei tällä hetkellä löydy, joten liikunta ja nuorisotoimessa nuorten areena on pistetty hyllylle odottelemaan parempia aikoja.

Sääli, sillä nuorten areena oli uudenlainen idea, joka olisi toteutuessaan tarjonnut espoolaisille nuorille jotain aivan uutta.  Voi olla, että areenalle löydetään tilat vielä jostain muualta, kunhan aika kuluu.

Mutta toisen idean tuhossa on toisen mahdollisuus. Nyt kaupungin pitäisi toimia aktiivisesti ja suunnitella A-linkin jalkapallohallin ostamista. Jos ei kerran saada nuorten areena, niin laitetaan jalkapallohalli sen sijaan!

Espoon kaupungilla on vain yksi jalkapallohalli omistuksessa eli Laaksolahden jalkapallohalli. Monta vuosikymmentä Espoossa on toteutettu liikuntapaikkojen suhteen politiikkaa, että kaupunki ei rakenna tai omista isoja liikuntatiloja (jäähälleja, jalkapallohalleja, palloiluhalleja). Periaatteena on ollut, että harrastajaseurat rakentavat tilat kaupungin lainatakauksien tuella ja käyttäjät maksavat sitten tilojen kulut (tai siis vanhemmat maksavat). Kaupunki sitten tukee käyttäjien seuroja vuokra-asvustuksilla.

Tämä politiikka on ollut ehkä kaupungin taloudelle edullista, mutta sitä ei ole ollut  ainakaan kaupunkilaisille. Harrastushinnat ovat nouseet - osittain tilapuutteen takia - eikä tiloja ole koskaan tarpeeksi. Espoon kaupunki kasvaa tulevaisuudessa voimakkaasti, joten tarvetta uusille liikuntatiloille (joita voisi käyttää muussakin toiminnassa kuin liikunnassa) on varmasti tulevaisuudessa.

On selvää, että yksityisen halli olisi ostettava erittäin halvalla jos se ylipäätänsä ostettaisiin. Yrittänyttä ei laiteta, joten neuvottelemaan Espoon kaupunki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane