tiistaina, kesäkuuta 16, 2009

Vielä jaksaa

En ole vielä lomafiiliksissä, joten painetaan vielä. Lauantain Hesarissa (13.6)
kaksi Espoon kaupunginhallituksen kokoomuslaista jäsentä, Ari Konttas ja Jarmo Jääskeläinen, totesivat kirjoituksensa otsikossa, että Espoon menoja on sopeutettava hallitusti eli on säästettävä. Valitettavasti heidän kirjoituksessaan ei otettu mitään kantaa siihen, mitä käytännössä tarkoittaa hallittu sopeuttaminen tai mitä se tarkoittaa kuntalaisten kannalta.
Onko se sitä, että kaupungin kuluvan vuoden budjetti avataan mahdollisesti jo toisen kerran tänä vuonna, ja että lautakunnat pistetään leikkaamaan kustannuksia hirveällä kiireellä kesken vuoden? Lautakunnille ei tällöin jää mahdollisuutta heidän kaipaamaan ennakkoluulottomaan ja uuteen ajatteluun, vaan kiireessä leikataan juuri sieltä, mistä säästöt on helpoimmin nyhtäistävissä. Seurauksena on kuntalaisten kärsimys ja valitus.
Nyt pitäisi sen sijaan rakentaa monivuotinen talousohjelma Espoolle, jossa tarkastellaan menojen lisäksi tulopuolta, myös kokoomukselle perinteisesti pyhää Espoon veroäyrin tasoa. Talouslukujen lisäksi ohjelmassa pitäisi arvioida sen vaikutuksia kuntalaisten arkeen. Miten palvelutaso muuttuu ohjelman myötä? Millaiset hyvinvointivaikutukset ohjelmalla on?

Näiltä pohjilta eteenpäin

Ei kommentteja: