Siirry pääsisältöön

Puolueiden nettisivujen arviointia

Olen kritisoinut usein Espoon demarien nettisivuja. Tehdäänpä illan päätteeksi suurimpien puolueiden espoolaisten paikallisyhdistysten sivuille. Kierros kulkee Espoon valtuustopaikkojen jakauman mukaan.

Suurimman - muttei kauneiman - Espoon kokomuksen sivut ovat selkeät. Perustietoa löytyy, tulevat tapahtumat ovat hyvin esillä (kalenteri on hyvin päivitetty) ja kunnallispoliittinenkin ohjelma löytyy pienellä etsimisellä. Infoa siitä, miten jäseneksi pääsee, ei näytä sivuilta löytyvän. Omalta kohdaltani junahan meni jo. Annetaan sivuille arvosana 8.

Toiseksi suurimman Espoon demarit yllättää. Sivuja on paranneltu sitten viime vierailun. Vielä on siis toivoa! Mutta yleisilme on nuhjuinen. En ole mikään suuria asiantuntija, mutta keskuskustelupalstat näyttävät kymmen vuotta vanhoilta, modernit keskustelupalstat ovat ihan erilaisia. Sivujen ilmettä pitäisi parantaa: enemmän kuvia, ihmiskasvoja (eri ikäisiä), kalenteri palsta pitäisi toimivampi, turhat keskustelupalstat pois mikäli ne vetävät vain muutamia kirjoittajia).

Demarit sentään yrittävät saada ihmisiä mukaan puolueeseen, tästä meille pisteet. Se ei nosta arvosanaa korkeammaksi: 6-

Kolmanneksi suurimman Espoon vihreiden sivut vaikuttavat ensivilkaisulla pettymykseltä. Ennakko-odotukseni olivat suuremmat. Mutta, mutta sivut yllättävät. Verkon kautta on voinut osallistua Espoon vihreiden kunnallisvaaliohjelman valmisteluun, ja espoolaiset vihreät kirjoittavat yhteistä blogia. Erittäin hyviä ideoita. Hyödynnetään verkkoa juuri niin kuin sitä pitää hyödyntääkin.

Muuten vihreiden sivut eivät kuitenkaan ole kovin kummoiset. Arvosanaksi annan 9-

Loput, pienemmät puolueet, katsastetaan myöhemmin.

Mitähän demarien Espoon kunnallisvaaliohjelmalle kuuluu? Miksei sitä voitaisi valmistella verkossa vihreiden tapaan? Kysynpä vaan.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Satuin tänne selailukierroksella hyvin tehtyä puolueen sivua etsiessä. En ole sellaista vielä löytänyt. Mielestäni tämä johtuu lähes yksinomaan siitä, että alan ns. ammattilaiset eivät ole olleet ajan tasalla enää tämän vuosituhannen puolella. Jos puolueen sivut näyttävät kymmenen vuotta vanhoilta, johtuu se siitä että ne on oikeasti suunniteltu kymmenen vuotta sitten. Pelkillä sisällön päivityksillä ei päästä eteen päin.

Olen vähitellen yrittänyt saada parannusta asiaan pyrkimällä tuottamaan itse parempaa jälkeä, mutta eteneminen on hidasta. Ensimmäinen tuotos johon olen tyytyväinen on Etelä-Savon Kokoomusnuorten Eskot-blogi. Se ei välttämättä ole aikaansa edellä, mutta ainakin se on ajassa mukana - ja se on jo paljon tässä ilmaisten sivupohjien ja huonon koodauksen hallitsemassa puolueviestinnän maailmassa.
Tony Hagerlund sanoi…
Ihan kiva että voitettiin sivuvertailu. Espoon vihreitä siis edustan.

Bonustietona: tämänhetkiset sivumme ovat nopeasti tehdyt väliaikaissivut. Vanha sivusto meni niin pahasti jumiin että poimittiin vain tieto talteen.

Espoon vihreiden uudet avataan muutaman viikon sisällä. Niissä leivotaan yhteen itse sivusto, blogi, wiki ja kaikki muu mahdollinen.

Demareiden sivujen ongelma on, että käyttävät noin 15 vuotta vanhaa systeemiä, joka on käytännössä graafinen sähköpostijärjestelmä. Sisältö kumartaa tekniikkaa, pikemminkin kuin toisin päin.

Tony Hagerlund

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v