torstaina, helmikuuta 21, 2008

Puolueiden nettisivujen arviointia

Olen kritisoinut usein Espoon demarien nettisivuja. Tehdäänpä illan päätteeksi suurimpien puolueiden espoolaisten paikallisyhdistysten sivuille. Kierros kulkee Espoon valtuustopaikkojen jakauman mukaan.

Suurimman - muttei kauneiman - Espoon kokomuksen sivut ovat selkeät. Perustietoa löytyy, tulevat tapahtumat ovat hyvin esillä (kalenteri on hyvin päivitetty) ja kunnallispoliittinenkin ohjelma löytyy pienellä etsimisellä. Infoa siitä, miten jäseneksi pääsee, ei näytä sivuilta löytyvän. Omalta kohdaltani junahan meni jo. Annetaan sivuille arvosana 8.

Toiseksi suurimman Espoon demarit yllättää. Sivuja on paranneltu sitten viime vierailun. Vielä on siis toivoa! Mutta yleisilme on nuhjuinen. En ole mikään suuria asiantuntija, mutta keskuskustelupalstat näyttävät kymmen vuotta vanhoilta, modernit keskustelupalstat ovat ihan erilaisia. Sivujen ilmettä pitäisi parantaa: enemmän kuvia, ihmiskasvoja (eri ikäisiä), kalenteri palsta pitäisi toimivampi, turhat keskustelupalstat pois mikäli ne vetävät vain muutamia kirjoittajia).

Demarit sentään yrittävät saada ihmisiä mukaan puolueeseen, tästä meille pisteet. Se ei nosta arvosanaa korkeammaksi: 6-

Kolmanneksi suurimman Espoon vihreiden sivut vaikuttavat ensivilkaisulla pettymykseltä. Ennakko-odotukseni olivat suuremmat. Mutta, mutta sivut yllättävät. Verkon kautta on voinut osallistua Espoon vihreiden kunnallisvaaliohjelman valmisteluun, ja espoolaiset vihreät kirjoittavat yhteistä blogia. Erittäin hyviä ideoita. Hyödynnetään verkkoa juuri niin kuin sitä pitää hyödyntääkin.

Muuten vihreiden sivut eivät kuitenkaan ole kovin kummoiset. Arvosanaksi annan 9-

Loput, pienemmät puolueet, katsastetaan myöhemmin.

Mitähän demarien Espoon kunnallisvaaliohjelmalle kuuluu? Miksei sitä voitaisi valmistella verkossa vihreiden tapaan? Kysynpä vaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Satuin tänne selailukierroksella hyvin tehtyä puolueen sivua etsiessä. En ole sellaista vielä löytänyt. Mielestäni tämä johtuu lähes yksinomaan siitä, että alan ns. ammattilaiset eivät ole olleet ajan tasalla enää tämän vuosituhannen puolella. Jos puolueen sivut näyttävät kymmenen vuotta vanhoilta, johtuu se siitä että ne on oikeasti suunniteltu kymmenen vuotta sitten. Pelkillä sisällön päivityksillä ei päästä eteen päin.

Olen vähitellen yrittänyt saada parannusta asiaan pyrkimällä tuottamaan itse parempaa jälkeä, mutta eteneminen on hidasta. Ensimmäinen tuotos johon olen tyytyväinen on Etelä-Savon Kokoomusnuorten Eskot-blogi. Se ei välttämättä ole aikaansa edellä, mutta ainakin se on ajassa mukana - ja se on jo paljon tässä ilmaisten sivupohjien ja huonon koodauksen hallitsemassa puolueviestinnän maailmassa.

Tony Hagerlund kirjoitti...

Ihan kiva että voitettiin sivuvertailu. Espoon vihreitä siis edustan.

Bonustietona: tämänhetkiset sivumme ovat nopeasti tehdyt väliaikaissivut. Vanha sivusto meni niin pahasti jumiin että poimittiin vain tieto talteen.

Espoon vihreiden uudet avataan muutaman viikon sisällä. Niissä leivotaan yhteen itse sivusto, blogi, wiki ja kaikki muu mahdollinen.

Demareiden sivujen ongelma on, että käyttävät noin 15 vuotta vanhaa systeemiä, joka on käytännössä graafinen sähköpostijärjestelmä. Sisältö kumartaa tekniikkaa, pikemminkin kuin toisin päin.

Tony Hagerlund