torstaina, helmikuuta 16, 2023

Onneton näytelmä kaupsun kokouksessa 16.2.2023

Eilisen kokouksen merkittävin asia oli Espoon yleiskaava 2060 tavoitteista päättäminen. Pohjaesityksenä ollut esitys - kuten aiemmin kirjoitin - tyydytti minua (ja demareita). Se kokosi keskeiset asiat ja oli riittävän väljä seuraavia kokouksia varten.
Puheenjohtaja Särkijärvi (KOK) toi kuitenkin kokoukseen viime tipassa ison joukon vastaesityksiä; lisäyksiä ja tarkennuksia päätösehdotuksiin. Osa oli mielestäni kannatettavia, osa ei missään nimessä. Niiden ongelma oli se, että ne olivat aivan liian yksityiskohtaisia yleiskaavan tavoitteiksi.
Kokouksessa käytiin keskustelua lisäyksistä ja järkevyydestä, mutta kun joustoa ei tuntunut löytyvän, niin pandoran lipaus aukeni. Vihreät nokittivat oman omilla ehdotuksillaan ja yksi persu oli jo puheenjohtajan innoittamana tehnyt omia lisäys- ja muutosehdotuksiaan.
Lopputuloksena oli se, että äänestimme 21 kertaa näistä muutosehdotuksista. Kaikki ehdotukset hävisivät reilusti pohjaehdotukselle. Suurin osa lautakunnan jäsenistä, yli puoluerajojen, toimi kuten minä: äänesti pohjaehdotuksen puolesta. Lopputuloksena pohjaehdotusta ei muutettu sanallakaan.
Kokouksissa saa tehdä lisäyksiä ja äänestyttää asioita, se on osa demokraattista päätöksentekoa. Mutta itselleen tärkeiden asioiden eteenpäin vieminen edellyttää joskus joustavuutta ja yhteistyötä muiden luottamushenkilöiden kanssa.
Nyt yleiskaavan tavoitteet etenevät kaupunginhallituksen päätettäväksi.
(Kuva on Suur-Matinkylän virkistysvisiokartta 2050, tärkeä visiotyö virkistyksen saralla, tämä jäi vielä pöydälle seuraavaan kokoukseen).Ei kommentteja: