torstaina, maaliskuuta 17, 2022

Kaupsun kokousraportti 16.3.2022

Kaupunkisuunnittelulautakunta kokousti keskiviikkona 16.3. ja käsitteli muutamia isoja ja pienempiä kaavahankkeita. Alla päätösasiat kootusti. 

Tätä kaavaehdotusta on vuosien varrella jumpattu jos toisekin kerran. Nyt enemmistö (demarit mukana) päätti asettaa ehdotuksen nähtäville. Kokouksessa äänesteltiin kerrostalojen poistamisesta kaavaehdotuksesta, kaupunkipientalojen korvaamisesta pientaloilla, ehdotuksen palauttamisesta jne. Katsotaan millaisia kommentteja nähtävillä oloaika tuottaa.

Kuva asemakaavaehdotuksesta
Tontunmäki, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 211839 15.kaupunginosa, Niittykumpu
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa liikerakennusten korttelialue asuinpientalojen korttelialueeksi. Mutinoitta läpi.
Puolarintie, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 322500, 21. ja 22. kaupunginosa, Henttaa ja Olari
Kirjoitin tästä asiasta jo erillisen postauksen facen puolelle, sieltä voi lukea mistä on kysymys. Jätimme pöydälle. Olarilaisten kannattaa olla hereillä.
Soukan liiketalo, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 411309, 33. kaupunginosa Soukka
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien asuin- ja liikerakennusten rakentuminen nykyisen liikekorttelin ja yleisen pysäköinnin alueelle. Tämän asian käsittelyssä ei muuten kummempaa, mutta yksi lautakunnan jäsen haluaa riidellä kaikista auton tai pyörän pysäköintiin liittyvistä asioista, jonka jälkeen sitten muutkin hermostuvat ja alkavat riidellä. Lopputuloksena äänesteltiin pyörä- ja autopaikkojen määristä. 
Ja koska joskus sinivihreäksi kutsutun kokoomuksen edustajat lautakunnassa tuntuvat edustavan pelkästään tätä sinistä puolta, pyöräpaikkojen määrää päätettiin vähentää pohjaesityksestä. Itse vastustin pohjaesityksen muuttamista. 
Tapiolan keskus, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 210438, 12. kaupunginosa Tapiola
Tapiolan keskuksessa sijaitsevan asemakaavan muutoksen tavoitteena on käyttötarkoituksen muutoksella mahdollistaa rakennustaiteellisesti arvokkaan liike- ja toimistorakennuksen käyttö asumiskäyttöön. Jatkoon.
Sellainen kokous.

Ei kommentteja: