Siirry pääsisältöön

Kaupsun kokousraportti 16.3.2022

Kaupunkisuunnittelulautakunta kokousti keskiviikkona 16.3. ja käsitteli muutamia isoja ja pienempiä kaavahankkeita. Alla päätösasiat kootusti. 

Tätä kaavaehdotusta on vuosien varrella jumpattu jos toisekin kerran. Nyt enemmistö (demarit mukana) päätti asettaa ehdotuksen nähtäville. Kokouksessa äänesteltiin kerrostalojen poistamisesta kaavaehdotuksesta, kaupunkipientalojen korvaamisesta pientaloilla, ehdotuksen palauttamisesta jne. Katsotaan millaisia kommentteja nähtävillä oloaika tuottaa.

Kuva asemakaavaehdotuksesta
Tontunmäki, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, alue 211839 15.kaupunginosa, Niittykumpu
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa liikerakennusten korttelialue asuinpientalojen korttelialueeksi. Mutinoitta läpi.
Puolarintie, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 322500, 21. ja 22. kaupunginosa, Henttaa ja Olari
Kirjoitin tästä asiasta jo erillisen postauksen facen puolelle, sieltä voi lukea mistä on kysymys. Jätimme pöydälle. Olarilaisten kannattaa olla hereillä.
Soukan liiketalo, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 411309, 33. kaupunginosa Soukka
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uusien asuin- ja liikerakennusten rakentuminen nykyisen liikekorttelin ja yleisen pysäköinnin alueelle. Tämän asian käsittelyssä ei muuten kummempaa, mutta yksi lautakunnan jäsen haluaa riidellä kaikista auton tai pyörän pysäköintiin liittyvistä asioista, jonka jälkeen sitten muutkin hermostuvat ja alkavat riidellä. Lopputuloksena äänesteltiin pyörä- ja autopaikkojen määristä. 
Ja koska joskus sinivihreäksi kutsutun kokoomuksen edustajat lautakunnassa tuntuvat edustavan pelkästään tätä sinistä puolta, pyöräpaikkojen määrää päätettiin vähentää pohjaesityksestä. Itse vastustin pohjaesityksen muuttamista. 
Tapiolan keskus, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 210438, 12. kaupunginosa Tapiola
Tapiolan keskuksessa sijaitsevan asemakaavan muutoksen tavoitteena on käyttötarkoituksen muutoksella mahdollistaa rakennustaiteellisesti arvokkaan liike- ja toimistorakennuksen käyttö asumiskäyttöön. Jatkoon.
Sellainen kokous.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v