Siirry pääsisältöön

Loistavaa duunia Espoon nuorisotoimi!

Espoon kaupungin toimintaa arvostellaan usein, mutta kiitetään harvoin. Kerron esimerkin hyvästä toiminnasta, jolle minä osoitan kiitokset.  

Vuoden vaihteen molemmin puolin kuulimme huolestuttavia viestejä liittyen espoolaisiin nuoriin.  Sellon ympäristössä tapahtui erityisesti tyttöjen välisiä väkivaltatapauksia.  Sen jälkeen Matinkylän alueella tapahtui nuoren pahoinpitely ryhmäkodin edustalla ja tunnelma kiristyi nuorten parissa. Pelättiin kaiken maailman soturipellejen ja muiden ryhmien yhteenottoa. Osa nuorista oli vähän peloissaan.

Viranomaiset olivat hereillä. Sellon kauppakeskuksen yhteyteen perustettu Seppä-työryhmä, joka koostuu poliisin, kauppakeskusksen, vartijoiden ja kaupungin ja seurakuntien edustajista, päätti jalkautua enemmän kauppakeskuksessa pyörivien nuorten keskuuteen ja rauhoittaa läsnäolollaan tilannetta. 

Poliisi otti nuorisotoimeen yhteyttä ja pyysi kaupungin nuorisotoimea jalkautumaan, sillä heidä omat resurssinsa eivät riittäneen tilanteen rauhoittamiseen. Nopealla aikataululla nuorisotoimi organisoi yhteistyökumppaneiden kanssa aikuisia jalkautumaan nuorten pariin.  Nyt takana on yli kuukausi lähes joka iltaista jalkautumista nuorten parissa.

Tunnelmaa on saatu rauhoitettua. 

Minusta tämä on hyvä esimerkki nopeasti pystyyn pistetystä toiminnasta, johon on osallistunut monia tahoja. Jalkautuvia nuorisotyöntekijöitä on ollut Espoon nuorisopalvelusta, aseman lapsista, Espoon kirjastopalveluista, Securitakselta, Leppävaaran ja Olarin seurakunnista, Omnian etsivästä nuorisotyöstä ja Ohjaamosta.  

Minä en voi ottaa tästä toiminnasta mitään kunniaa, vaikka mieli tekeekin, vaan kaikki kunnia kuuluu Espoon nuorisotoimen virkamiehille. Hienoa duunia espoolaisten nuorten eteen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane