Siirry pääsisältöön

Espoon liikunta- ja nuorisotoimen budjetti 2014

En tiedä mikä syysmasennus blogin ylläpitäjää on vaivannut, mutta en ole saanut kirjoitettua yhtään kesän jälkeen. Olen jo pitkään aikonut kirjoittaa SDP:n näkymistä, mutta on lähdettävä liiikkeelle helpommasta aiheesta: Espoon liikunta- ja nuorisotoimen ensi vuoden budjetista.

Viime viikolla lautakuntamme päätti vuoden 2014 talousarvioehdotuksesta. Viestit mitä aiemmin syksyllä sain, viittasivat siihen, että liikunta- ja nuorisotoimelle voi tulla vielä tukalat paikat ensi vuoden budjetin suhteen. Vaikka Espoon kaupungin talous on hyvässä kunnossa, taloustilanne aiheuttaa sen, että vyötä joudutaan vetämään vähän kireämmälle. Menot kasvavat tällä hetkellä tuloja nopeammin.

Talousarvioehdotus oli kuitenkin siinä mielessä positiivinen, että kovin merkittäviä muutoksia ei näillä näkymin ole tapahtumassa liikunta- ja nuorisotoimen osalta vuonna 2014. Joudumme karsimaan kesänuorisotilatoimintaa, henkilöstömenoissa tapahtuu supistuksia, hankinoissa säästetään. Myös nuorten ja alanopiskelijoiden kesätyöllistäminen vähenee, jos puuttuvia rahoja ei löydetä.

Lautakunnassa hyväksyimme pöytäkirjaan ehdotuksestani lisäyksen, että "liikunta- ja nuorisolautakunta toivoo, että nuorten ja alanopiskelijoiden kesätyöllistäminen toteutuu vuoden 2013 tasolla vuonna 2014". Vaikka kyseessä on toivomus, uskon virkamiesten pyrkivän etsimään puuttuvat rahat (vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja). Aion myös itse huolehtia siitä, että budjettineuvotteluissa asia otetaan esille.

Espoon kaupunki, ja sen päätöksentekijät,  ovat nyt niin monessa yhteydessä tuoneet esille, että nuorten syrjäytymistä pyritään kaikin tavoin estämään. Omalla pienellä osallaan toimialamme kesätyöllistäminen tukee tätä tavoitetta.

Harmaita hiuksia talousarvioehdotuksessa aiheuttaa myös lasten uinninopetuksen taso. Nyt tilanne on se, että Leppävaaran uimahallin sulkeudettua peruskorjauksen vuoksi allastilasta on kova puute. Sen takia kaikkien alaluokka-asteiden uinninopetuskerrat vähenevät yhdellä kerralla. Ja kuin kirsikkana kakun päälle, uinninopetuksen kuljetuspalveluiden uuden toimittajan korkeampien hintojen vuoksi uinninopetuskertoja joudutaan vähentämään edelleen, muistaakseni puoleen nykyisestä. (Tämän takia muuten Leppävaaran uimahalli on nyt vain peruskorjattava, eikä vain marmatettava kuinka kallis se on).

Nyt liikuntatoimi etsin kuitenkin yhdessä suomenkielisen opetustoimen kanssa jonkinlaista ratkaisua siihen ettei uimaopetuksesta jouduttaisi karsimaan niin merkittävästi. Toivotaan, että sivistystoimen johto löytää jonkin ratkaisun tähän, ainakin lautakunnalle vakuutettiin, että uinninopetuksen taso pyritään pitämään ennallaan. Seurataan miten asia etenee


Puolarmetsän pelloilla meitä espoolaisia ilahduttavat auringokukat, joita kaupunkilaiset saavat halvalla hinnalla poimia.

Kommentit

Nimetön sanoi…
Turussa Ruissalossa ei kaupunki peri auringonkukkien poimimisesta mitään.
Antti Aarnio sanoi…
Mutta nuo auringonkukat eivät olekaan kaupungin istuttamia, vaan yksittäisen viljelijän. Halpoja ovat.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane