keskiviikkona, lokakuuta 02, 2013

Espoon liikunta- ja nuorisotoimen budjetti 2014

En tiedä mikä syysmasennus blogin ylläpitäjää on vaivannut, mutta en ole saanut kirjoitettua yhtään kesän jälkeen. Olen jo pitkään aikonut kirjoittaa SDP:n näkymistä, mutta on lähdettävä liiikkeelle helpommasta aiheesta: Espoon liikunta- ja nuorisotoimen ensi vuoden budjetista.

Viime viikolla lautakuntamme päätti vuoden 2014 talousarvioehdotuksesta. Viestit mitä aiemmin syksyllä sain, viittasivat siihen, että liikunta- ja nuorisotoimelle voi tulla vielä tukalat paikat ensi vuoden budjetin suhteen. Vaikka Espoon kaupungin talous on hyvässä kunnossa, taloustilanne aiheuttaa sen, että vyötä joudutaan vetämään vähän kireämmälle. Menot kasvavat tällä hetkellä tuloja nopeammin.

Talousarvioehdotus oli kuitenkin siinä mielessä positiivinen, että kovin merkittäviä muutoksia ei näillä näkymin ole tapahtumassa liikunta- ja nuorisotoimen osalta vuonna 2014. Joudumme karsimaan kesänuorisotilatoimintaa, henkilöstömenoissa tapahtuu supistuksia, hankinoissa säästetään. Myös nuorten ja alanopiskelijoiden kesätyöllistäminen vähenee, jos puuttuvia rahoja ei löydetä.

Lautakunnassa hyväksyimme pöytäkirjaan ehdotuksestani lisäyksen, että "liikunta- ja nuorisolautakunta toivoo, että nuorten ja alanopiskelijoiden kesätyöllistäminen toteutuu vuoden 2013 tasolla vuonna 2014". Vaikka kyseessä on toivomus, uskon virkamiesten pyrkivän etsimään puuttuvat rahat (vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja). Aion myös itse huolehtia siitä, että budjettineuvotteluissa asia otetaan esille.

Espoon kaupunki, ja sen päätöksentekijät,  ovat nyt niin monessa yhteydessä tuoneet esille, että nuorten syrjäytymistä pyritään kaikin tavoin estämään. Omalla pienellä osallaan toimialamme kesätyöllistäminen tukee tätä tavoitetta.

Harmaita hiuksia talousarvioehdotuksessa aiheuttaa myös lasten uinninopetuksen taso. Nyt tilanne on se, että Leppävaaran uimahallin sulkeudettua peruskorjauksen vuoksi allastilasta on kova puute. Sen takia kaikkien alaluokka-asteiden uinninopetuskerrat vähenevät yhdellä kerralla. Ja kuin kirsikkana kakun päälle, uinninopetuksen kuljetuspalveluiden uuden toimittajan korkeampien hintojen vuoksi uinninopetuskertoja joudutaan vähentämään edelleen, muistaakseni puoleen nykyisestä. (Tämän takia muuten Leppävaaran uimahalli on nyt vain peruskorjattava, eikä vain marmatettava kuinka kallis se on).

Nyt liikuntatoimi etsin kuitenkin yhdessä suomenkielisen opetustoimen kanssa jonkinlaista ratkaisua siihen ettei uimaopetuksesta jouduttaisi karsimaan niin merkittävästi. Toivotaan, että sivistystoimen johto löytää jonkin ratkaisun tähän, ainakin lautakunnalle vakuutettiin, että uinninopetuksen taso pyritään pitämään ennallaan. Seurataan miten asia etenee


Puolarmetsän pelloilla meitä espoolaisia ilahduttavat auringokukat, joita kaupunkilaiset saavat halvalla hinnalla poimia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turussa Ruissalossa ei kaupunki peri auringonkukkien poimimisesta mitään.

Antti Aarnio kirjoitti...

Mutta nuo auringonkukat eivät olekaan kaupungin istuttamia, vaan yksittäisen viljelijän. Halpoja ovat.