sunnuntaina, elokuuta 19, 2012

Iso paha Sunankaari

Asun Espoon keskuksessa, Sunassa. Alueellemme on valmistunut uusi tie, jonka valmistuminen vei yli 30 vuotta. Jo 1970-luvulla tietä suunniteltiin, mutta sitä ei vain kuulunut. Tietä vastustettiin ja välillä varmaan loppuivat rahatkin. Nyt tämä Sunankaaren jatkeena tunnettu tie on vihdoin avattu liikenteelle.


Osa alueen asukkaista vastusti ankarasti tietä, pääosa vastustajien ydinjoukosta asui uuden tien vieressä, eivätkä he halunneet uutta tietä takapihalleen. Myös Tuomarila-seura oli vastustajien joukossa, peläten ilmeisesti Sunan ja Tuomarilan sekoittuvan liikaa.  Itse olen kannattanut tietä koko ajan. Viime kunnallisvaalien alla tien vastustajat yrittivät kovasti estää tien rakentamisen.  Sinänsä asiallinen vaikuttamiskampanja kärjistyi vähän ikävästi osaa edellisessä valtuustossa istuneita valtuutettuja vastaan. Kaupungin eri päätöksentekoelimissä tie päätettiin kuitenkin rakentaa ja nyt se on lähes valmis. Tässäkin blogissa eniten keskustelua on aiheuttanut juuri tämän Sunankaareen jatken rakentaminen (tämä kertonee myös blogin kirjoittajan taidoista).

Mutta tiestä tuli hieno! Se ei tuhonnut päiväkodin pihaympäristöä, tien alta menevää Solisevanpuroa tai urheilukenttää. Tästä tiestä on vielä paljon iloa alueemme asukkaille.

Uskon, että lopulta käy niin kuin muistaakseni Espoon kaupungin edustaja sanoi aikoinaan lehtihaastattelussa, muutaman vuoden kuluttua lähes kaikki ovat tyytyväisiä siitä,että tie rakennettiin.

Ei kommentteja: