Siirry pääsisältöön

Iso paha Sunankaari

Asun Espoon keskuksessa, Sunassa. Alueellemme on valmistunut uusi tie, jonka valmistuminen vei yli 30 vuotta. Jo 1970-luvulla tietä suunniteltiin, mutta sitä ei vain kuulunut. Tietä vastustettiin ja välillä varmaan loppuivat rahatkin. Nyt tämä Sunankaaren jatkeena tunnettu tie on vihdoin avattu liikenteelle.


Osa alueen asukkaista vastusti ankarasti tietä, pääosa vastustajien ydinjoukosta asui uuden tien vieressä, eivätkä he halunneet uutta tietä takapihalleen. Myös Tuomarila-seura oli vastustajien joukossa, peläten ilmeisesti Sunan ja Tuomarilan sekoittuvan liikaa.  Itse olen kannattanut tietä koko ajan. Viime kunnallisvaalien alla tien vastustajat yrittivät kovasti estää tien rakentamisen.  Sinänsä asiallinen vaikuttamiskampanja kärjistyi vähän ikävästi osaa edellisessä valtuustossa istuneita valtuutettuja vastaan. Kaupungin eri päätöksentekoelimissä tie päätettiin kuitenkin rakentaa ja nyt se on lähes valmis. Tässäkin blogissa eniten keskustelua on aiheuttanut juuri tämän Sunankaareen jatken rakentaminen (tämä kertonee myös blogin kirjoittajan taidoista).

Mutta tiestä tuli hieno! Se ei tuhonnut päiväkodin pihaympäristöä, tien alta menevää Solisevanpuroa tai urheilukenttää. Tästä tiestä on vielä paljon iloa alueemme asukkaille.

Uskon, että lopulta käy niin kuin muistaakseni Espoon kaupungin edustaja sanoi aikoinaan lehtihaastattelussa, muutaman vuoden kuluttua lähes kaikki ovat tyytyväisiä siitä,että tie rakennettiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v