maanantaina, joulukuuta 07, 2009

Turhautunut?

Viime perjantaina istuin jälleen kerran Espoon kaupunginvaltuuston kokouksessa, vain viimeisen tunnin. Kuuntelin jäljellä olevat puheet ja osallistuin yhteen äänestykseen. Käsiteltävänä oli vain ja ainoastaan ensi vuoden talousarvio, josta puolueet olivat saavuttaneet jo ennalta neuvottelujen kautta sovun. Kokouksessa kiiteltiin sopua, tehtiin toivumuksia ja nostettiin epäkohtia esille.

Tai näin minä ainakin luulen, sillä enhän osallistunut koko kokoukseen. On todella turhauttavaa mennä kesken valtuuston kokoukseen ja lukea seuraavana päivänä Hesarista, miten kaupunginjohtaja on esitellyt talousarvioehdotuksen. Valtuuston kesken tullut on aivan pihalla siitä, mitä on kokouksessa on aikaisemmin puhuttu. Neljäntenä varavaltuutettuna minulla ei riitä motivaatiota valmistella puheenvuoroja vain koska saatan päästä valtuuston kokoukseen.

Miksi sitten menen kesken kokoukseen? Varavaltuutettu saa kokouspalkkion aina osallistuessaan kokoukseen, joten kai sekin on jokin kannuste. Ehkä pääasiallinen syy on kuitenkin se, että kun olen leikkiin ryhtynyt, niin leikitään sitten. Osallistun aina kun vain on mahdollista. Vaikka se välillä tuntuukin veronmaksajien rahojen haaskaukselta lampsia kokoukseen loppuvaiheessa. Mutta ensi vaalikaudella on pakko päästä varsinaiseksi valtuutetuksi, sillä tämä varamiehen rooli on kurja!

Myönnän, pienet ovat murheeni.

Espoossa ja Helsingissä valmistellaan molemmmisssa palveluverkon uudistamista. Ensi maanantaina Espoon kaupunginvaltuusto lyö lukkoon uudistamisperiaatteet, joiden pohjalta palveluverkkoa uudistetaan (tulossa on varmaan pitkä kokous, joten valmistaudun iltavuoroon valtuustossa). Helsingissä palveluverkon uudistamista valmistellaan myös. Kumpikin kaupunkin tekee täysin itsenäisesti suunnitelmia, itsenäisiä kuntia kun ovat. Aion vertailla suunnitelmaperiaatteita lähipäivinä ja katsoa miten ne eroavat toisistaan. Se on kyllä kummallista, etteivät demarit tietääkseni tee mitään yhteistyötä tässä asiassa. Luulisi olevan tarpeen tarkastella edes periaatteita, joilla palveluverkkoa suunnitellaan.

Mutta ei - toisen reviirille ei tulla eikä pyydetä kylään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö toisaalta ole etuoikeus olla varavaltuutettu. Se on hieno etu ja kuntalaisten antama valtuutus.
Jokainen leiviskä on syytä hoitaa iloiten ja tyytyväisenä.
Ehkä se valtuutetunkin paikka tulee, jotta voit aloittaa urputtamisen, miksi en ole kansanedustaja...jne.
T. Narskuli

Antti Aarnio kirjoitti...

Varavaltuutettuna toimiminen on totta kai etuoikeus, siitä ei pääse yli ja ympäri. Pienet ovat murheeni, kuten totesin. Jutun juurta blogiin ei aina synny helpolla, joten välillä urputan.

Pitäisiköhän lähteä eduskuntavaaleihin?

Petri Mustakallio kirjoitti...

Pitäisi.

Antti Aarnio kirjoitti...

Puhuin valtuustossa Espoon vihreiden kanssa eduskuntavaaleista. He ovat aloittaneet/aloittamassa omaa kampanjaansa. Meidänkin pitäisi alkaa jo miettiä vaaleja.

Olisi mielenkiintoista lähteä ehdokkaaksi, mutta mistä rahaa ja aikaa? Poliittisen uran kannalta kannattaisi lähteä kaikkiin vaaleihin mukaan, mutta en tiedä olenko valmis ihan siihen.