sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

Vakava paikka - Espoossakin

Viime viikko oli minun poliittinen härkäviikkoni. Maanantai-iltana riensin taas valtuustoon yövuoroon noin klo 20.30, kokous kesti vartin yli yhteentoista. Äänesteltiin kaavoista ja puhuttiin Espoonkruunusta. Itse asiassa Espoonkruunukeskustelu oli hyödyksi, sillä kaupunginhallituksen konsernijaosto otti kruunun hallinnon valmistelussa aikalisän. Tähän varmasti vaikutti niin valtuustossa käyty keskustelu kuin valtuuston hyväksymä valtuustokysymyksen vastaukseen liittynyt toive. Ääntä Espoonkruunuasiassa piti erityisesti vasemmisto: demarit ja vasemmistoliitto.

Keskiviikkona oli sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen yksilöjaoston kokous. Kokous meni jouhevasti ja ensimmäinen äänestyspäätöskin tehtiin. Tämä jaosto käsittelee kuntalaisten valitusasioita ja vaikuttaa sangen mielenkiintoiselta.

Torstaina oli sitten ensimmäinen sosiaali- ja terveyslautakunnan kokous. Listalla
ei sinällään ollut mitään kovin suuria asioita. Korotimme kehitysvammaisten asiakasmaksuja kahdeksan prosenttia, mikä tuntuu epäoikeudenmukaiselta, mutta näin lautakunta kuitenkin päätti ilman äänestyksiä. Minua asiakasmaksujen nosto kyllä henkilökohtaisesti kirpaisi, mutta en esittänyt kokouksessa eriävää mielipidettä asiasta. Joten olen päätöksen takana siinä missä muutkin.

Tänä keväänä käydään Espoossakin tiukkaa keskustelua Espoon kaupungin taloudellisesta tilanteesta. Kaupunginhallitus käsittelee tänään 2.3 kaupunginjohtajan esitystä, jonka mukaan vuoden 2009 talousarvioon esitetään 2,5 %:n säästöjä. Sosiaali- ja terveystoimen osuus kuluvan vuoden säästöehdotuksista on 15,5 miljoonaa euroa, mikä on 2,1 prosenttia toimialan menoista. Se on iso summa se.

Palvelutaso heikkenee varmasti, jos kaupunginjohtajan esitys sellaisenaan toteutuu. Kaupunginhallitus jättää asian kuitenkin pöydälle tänään, jonka jälkeen poliittiset ryhmät keskustelevat tarvittavista toimenpiteistä.

Millainen on Espoon demarien linja? Siihen palaan...

Ei kommentteja: