tiistaina, helmikuuta 10, 2009

Onhan tää ihan pelleilyä

Espoon kaupunginhallitus päätti, esittää Helsingin seudun kunnille, että metropolialueen kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämisestä käynnistetään laaja yliopistotasoinen tieteellinen tutkimus. Säälittävää pelleilyä sanon minä. Espoolaiset päättäjät (pääosin kokoomuslaiset) pelkäävät niin paljon Espoon yhdistymistä muiden kuntien kanssa, että edes tutkimusta asiasta ei haluta tehdä. Ei haluta edes tutkia, mitä voitaisiin tehdä yhdessä, tai miten demokraattinen päätöksenteko pitäisi ratkaista, jos läheisempään yhteistyöhön lähdetään.

Sen sijaan polkaistaan käyntiin selvitys metropolialueen kilpailukyvystä. Hei, siitäkö tässä oikeasti on kysymys? Sekö se on suurin ongelma pääkaupunkiseudulla? Olin aina ajatellut, että pääkaupunkiseudun yhteistyötä tiivistetään, jotta asukkailla - sinulla ja minulla - olisi helpompaa. Mutta Espoon kaupunginhallitus se vain ajattelee asioita elinkeinoelämän edun kautta.

Sinänsä lähtökohta tieteelliselle tutkimukselle on mielenkiintoinen. Tehkää tutkimus, mutta muistakaa, että tutkimus ei saa osoittaa, että pääkaupunkiseuden kunnat voisi olla tarkoituksenmukaista laittaa yhteen. Mitä, kuiskasiko joku tieteen vapaudesta...

Ei kommentteja: