Siirry pääsisältöön

Kokouksen satoa

Eilen illalla oli Keski-Espoon demarien kokous. Keskustelimme kevään asioista, kunnallisvaaleista ja ajankohtaisista kunnallisasioista. Kokouksessa kyseltiin alustavaa halukkuutta kunnallisvaaliehdokkuuteen ja minäkin lupauduin alustavasti ehdokkaasti. Siitä se lähtee. Näyttää, että meidän osastolta vaaleihin lähtee aika hyvä porukka. Kunhan saataisiin jokin nuori maahanmuuttaja ehdokkaaksi, niin lista voisi olla hyvä.

Illalla tuli kieltämättä mieleen ristiriidat verkkomaailman ja järjestömaailman välillä. Vaikka olenkin ollut aika paljon järjestötyössä mukana (en tosin valtakunnallisissa järjestöissä) ja olen töissä järjestössä, niin kyllä nuorelle ihmiselle, joka pyörii Facebook-maailmassa, puolueen toiminta voi tuntua älyttömän vanhanaikaiselta.

Osasto esittää, piiiritoimikunta päättää, äänestetään ehdokkaista, istutaan kokouksissa ja noudatetaan esityslistaa. Tylsäähän- vaikka osin välttämätöntä- se on. Miten siiitä saisi houkuttelevampaa?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ei kaiken pidä olla houkuttelevaa, on hyväksi myös noudattaa asioissa tiettyjä muotoja, jotta asiat pysyisivät hallinnassa ja hanskassa!
Totta puhut, mutta totta sekin, että jostain rakenteista on kiinni pidettävä. Meillä kuitenkin yritetään olla mahdollisimman vähän muodollisia, vaikka asialista onkin.

Pitäisiköhän sinne Facebook-maailmaan mennä? Niitä nuoria ja muitakin kannattaa yrittää tavoittaa sieltä, missä he ovat, eikä odottaa heidän tulevan sinne, missä me olemme. Mulle vaan toi blogikin teettää töitä niin mistä sen ajan sille naamakirjalle sais?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v