keskiviikkona, tammikuuta 23, 2008

Kokouksen satoa

Eilen illalla oli Keski-Espoon demarien kokous. Keskustelimme kevään asioista, kunnallisvaaleista ja ajankohtaisista kunnallisasioista. Kokouksessa kyseltiin alustavaa halukkuutta kunnallisvaaliehdokkuuteen ja minäkin lupauduin alustavasti ehdokkaasti. Siitä se lähtee. Näyttää, että meidän osastolta vaaleihin lähtee aika hyvä porukka. Kunhan saataisiin jokin nuori maahanmuuttaja ehdokkaaksi, niin lista voisi olla hyvä.

Illalla tuli kieltämättä mieleen ristiriidat verkkomaailman ja järjestömaailman välillä. Vaikka olenkin ollut aika paljon järjestötyössä mukana (en tosin valtakunnallisissa järjestöissä) ja olen töissä järjestössä, niin kyllä nuorelle ihmiselle, joka pyörii Facebook-maailmassa, puolueen toiminta voi tuntua älyttömän vanhanaikaiselta.

Osasto esittää, piiiritoimikunta päättää, äänestetään ehdokkaista, istutaan kokouksissa ja noudatetaan esityslistaa. Tylsäähän- vaikka osin välttämätöntä- se on. Miten siiitä saisi houkuttelevampaa?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kaiken pidä olla houkuttelevaa, on hyväksi myös noudattaa asioissa tiettyjä muotoja, jotta asiat pysyisivät hallinnassa ja hanskassa!

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Totta puhut, mutta totta sekin, että jostain rakenteista on kiinni pidettävä. Meillä kuitenkin yritetään olla mahdollisimman vähän muodollisia, vaikka asialista onkin.

Pitäisiköhän sinne Facebook-maailmaan mennä? Niitä nuoria ja muitakin kannattaa yrittää tavoittaa sieltä, missä he ovat, eikä odottaa heidän tulevan sinne, missä me olemme. Mulle vaan toi blogikin teettää töitä niin mistä sen ajan sille naamakirjalle sais?