Siirry pääsisältöön

Sanottavaa?

Elämä rullaa, mutta sanottavaa ei löydy.

Miten suhtautua EU:n maataloustukiin, 141:seen? Väliaikaistahan kaikki on.

Hermojen hallinta on vaikeaa. Elsa-tyttömme on vetänyt aika moista showta viime illat, nukkumaanmeno on erittäin hankalaa. Isältä on palanut hihat muutaman kertaan aika pahasti ja äänen volyymi on noussut korkealle. Ihan turhaa, sillä niinhän lasta ei juuri saa nukkumaan. Äiti-Anna onnistuu nukuttamisessa heti ja isälle jää vain vähän huono omatunto lapselle huutamisesta...

Tehyllä on kyllä sellainen hurmos päällä, että ihan kadehdittaa ja samalla pelottaa. Se ei ole helppo tilanne, kenellekään. Sympatiat on Tehyn puolella ja merkkinä tuesta laukussa roikkuu heijastin.

Pitäisi jaksaa kirjoittaa Espoon keskuksen kehittämisfoorumin (http://www.espoonkeskus.fi/) (ON MUUTEN HYVÄ IDEA) jotain kaupungintalosuunnitelmista ja liikenneverkkoasioista. Kunhan ehtisi ja jaksaisi. Samalla pitäisi saada toimenpidelupa-asia etenemään soittamalla rakennuspiirtäjälle. Sekin vielä.

Kaiken lisäksi pitäisi alkaa jotain Facebook-sivustoa ylläpitämään, ja lähettämään vampyyrijoukkoja tuttujen kiusaksi (jotain sellaistahan siellä voi tehdä). Ei kiinnosta, enkä aio sinne mennä.

Alueemme demarivaltuutettu Jaana Leppäkorpi kirjoitti blogissaan omia tuntojaan demarien valtuustoryhmän toiminnasta (toki muustakin). Kaikki ei taida olla siellä ihan reilassa, pitänee ottaa paremmin selvää. Minulla on vielä paljon oppiimista esimerkiksi selkään puukottamisesta, kun en oikeastaan ole siihen elämässäni juuri törmännyt. .

Asiasta kolmanteen, Urheilulehti kirjoitti hyvän artikkelin Oulun jalkapallon tilasta. Vaikka olen espoolainen, omat junnufutisajat OPS:ssa pitävät minut vielä ensisijaisesti oululaisen jalkapalloseuran kannattajana. Artikkelissa kerrottiin osuvasti niistä hankalista taustoista, joita futikseen siellä liittyy. Kannattaa lukea. Onkohan jopa netissä? Siinä jutussa todettiin osuvasti, että oululaiset on nurkkakuntaisia. TODELLAKIN.

Kommentit

Tuo Tehyn työtaistelu-uhka taitaa olla STTK:n sisällä aika herkkä aihe. Superissa ja Jytyssä ei taatusti katsota hyvällä sitä jos Tehylle sovitaan lisää korotuksia kun itse ovat jo sopimuksen hyväksyneet ja sillä olettamuksella että valtion panos oli se minkä he saivat. Tai Tehyssä sitä jos he saavat väännettyä palkankorotuksia sovittua isommiksi ja ne jaetaan muillekin sopijajärjestöille.
Antti Aarnio sanoi…
Se on erittäin herkka aihe. Keskusjärjestön on oltava todella tarkkana sanomissaan/teoissaan.

Minä kun olen vain pieni maan matonen, niin uskalsin sentään kirjoittaa edes tuon verran.

Kimurantti tilanne kaiken kaikkiaan.

Muuten, ymmärsin blogisi tekstin niin, että jokin työhakemus ei tärpännyt. Uutta matoa koukkuun. Mutta eikö Kelakin ole niin iso lafka, että siellä pääsisi eteenpäin?

Ei nämä keskusjärjestön uranäkymätkään kovin kummoiset ole...
No pääse ja pääsee, työntekijämääräähän meiltäkin vähennetään ja yhtä paikkaa hakee yleensä about sata muuta. Jos koulutus olisi Oik.kand. eikä YTM niin mahdollisuudet olis paljon paremmat, niin julkisella kuin näemmä järjestösektorilakin. Harmittaa että tuli aikoinaan hakeuduttua "väärään" koulutukseen. Tässä elämäntilanteessa uudelleen opiskelemaan lähteminen ei ole enää kovin realistinen vaihtoehto.

Mutta joo, uutta matoa koukkuun. En minä ole periksiantavaa tyyppiä.
Nimetön sanoi…
Taitaa oululainen edustusjalkapallo vajota taas unohduksiin divariin putomiamisen myötä. Toivottavasti Oulussa kuitenkin tulee vielä aika jolloin jalkapallo syrjäyttää kendon. Ehkä OPS Miigan johdolla vielä nousee entiseen kukoistukseen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane