Siirry pääsisältöön

Väsymystä

Kirjoittaminen on jäänyt vähille viime viikkoina. Ensin kävin risteilemässä Ruotsissa - työn merkeissä tottakai. Ja sitten on vain perhe-elämä vienyt voimat.

Täytyy kyllä tunnustaa, että minulla on myös hieman vaaliväsymystä. Vaikken ole edes ehdokkaana! Työn puolesta on tullut luettua puolueiden vaaliohjelmia ja se on alkanut kyllästyttää. Jotenkin suurimpien puolueiden ohjelmat eivät sykähdytä. Kai se siitä....En ole vielä edes tehnyt kuin kerran vaalikoneen testin ja demareitahan minulle putkahti. Testasin Ylen vaalikonetta, seuraavaksi testaan Taloussanomien.

Junassa tuli tänään mietittyä globalisaatiota (ihan totta) ja nettiä. En tahdo pysyä kärryillä netin kehityksen kanssa, tai itse asiassa sen, mitä uutta sinne syntyy koko ajan. Käytin eka kerran nettiä muistaakseni syksyllä 1995 ja vitsi se on kehittynyt siitä. Siellä on kaikkea, siellä voit tehdä kaikkea ja siellä on kaikki (aika hieno). Tämä nuorempi sukupolvi, joka on pienestä pitäen elänyt netin piirissa, kokee asiat aivan eri tavalla.

Me emme ole ehkä vielä oikein tajunneet, mitä mahdollisuuksia netti tarjoaa tulevaisuudessa. vai voiko sitä ennustaakaan? Toimintojen siirto verkkoon aiheuttaa varmaan globalisaatioon vielä uuden piikin jossain vaiheessa. Yritykset pilkkovat prosessinsa entistä pienempään osaan ja siirtävät ne verkkoon. Ja sitten ne tehdään missä päin maailmaan tahansa. Siinä on ay-liikekin kummissaan, jos ei ole jo nyt.

Jep, takaisin maanpinnalle. Mutta netti on siisti, vaikken mikään nörtti olekaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Tosi Vihreä

Innokkaat blogilukijani kommentoivat taannoin, että kirjoita välillä niistä remonttiprojekteista, kun polittisia juttuja ei jaksa lukea. Mitä? Eikö kaikkia ihmisiä kiinnosta mitä Espoon sos. ja terveyslautakunta päättää? Ymmärrän yskän ja pyrin parantamaan tapani. Olen päättänyt, että yritän jotenkin raportoida mitä lautakunnassa tapahtuu, että jokin innokas kuntalainen voisi halutessaan lukea lautakunnan asioista tai ottaa yhteyttä. En aio sitä lopettaa, vaan jatkan katkeraan (?) loppuun saakka. Yritän omalta osaltani vaikuttaa siihen, että politiikka olisi avointa. Kaunopuheisuus sivuun ja asiaan. Remonttiasioista on tosiaan tullut kirjoitettua aiottua vähemmän. Se ei meinaa sitä, etten olisi mitään tehnyt, sillä pientä projektia on totta kai ollut meneillään. Toukokuussa kyllästyin pienen vajaan 20 neliön nurmikkoon takapihallamme. Olin sitä kolme vuotta yrittänyt kasvattaa, aika huonolla menestyksellä. Kärsimättömyyttäni en aikoinaan tehnyt tarpeeksi huolellista työtä. Kuulostane