maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Espoon päättäjät- onko Espoon keskus aliedustettuna?

Käväisin lauantaina Espoontorilla, jossa oli demareiden vaalitilaisuus. Kahvia ja karkkia. Paikalla piti olla Arja Alho ja Miranda Vuolasranta, mutta he eivät olleet vielä saapuneet. Katselin Mirandan esitettä ja häntäpä voisin vaikka äänestää. Minusta olisi hienoa, jos vähemmistön edustaja (edes yksi) pääsisi eduskuntaan. Se tekisi hyvää kansanvallalle. Romaanit ovat yhä aika huonossa asemassa suomalaisessa yhteiskunnassa ja selkeä äänitorvi heille olisi paikallaan.
Olen joskus nähnyt Mirandan telkkarissa ja hän vaikutti ihan fiksulta. Tuumitaan...

Toivottavasti demareiden uusi vaali-ilme tuo vähän väriä myös Keski-Espoon demareiden vaalitilaisuuksiin. Arvostan vapaaehtoisia vaalityöntekijöitä, jotka uhraavat omaa aikaansa ehdokkaiden avuksi, mutta oli kovin iäkkään puoleista demareiden joukko. Paikalla oli yksi nuorempi ehdokas, mutta muuten minun ikäpolveni puuttui kokonaan. Kai se on niin, että nuorten tai alle 35-vuotiaiden on coolimpaa olla espoolainen kokoomuslainen kuin demari. Niin se aika muuttuu, 1970-luvulla taisi olla toisinpäin.

Jatkan vielä Espoon teemalla. Katselin Espoon kaupunginvaltuuston jäsenten osoitteita ja huomasin, että Jaana Leppäkorpi on ainoa demarivaltuutettu Espoon keskuksen alueelta. Olin kuvitellut, että heillä on useampia edustajia. Tsekkasin vielä, montako valtuutettua koko Espoon keskuksen alueelta löytyy. Jaanan lisäksi löysin kaksi Kaupunginkallion alueelta, yhden Suvelasta ja yhden Kuuriniitystä. Onkohän siinä kaikki? Onko Espoon keskus väestömääräänsä nähden aliedustettuna Espoon hallinnossa? Tätä pitää selvitellä. Ainakin Helsingissä Itä-Helsingin asukkaat ovat aliedustettuina valtuustopaikkojen suhteen. Onko täällä sama tilanne?

Lapset kutsuvat, Elsan ei tahdo nukahtaa sitten millään. Mitähän pitäisi kokeilla? Ehkä tämä on vain tilapäistä...

1 kommentti:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kyllä, Espoon Keskus on valtuustossa selvästi aliedustettuna. Toinen aliedustettu alue on Matinkylä. Sen sijaan väkimääräänsä nähden selkeästi yliedustettuja alueita ovat Tapiola ja (jostain ihmeellisestä syystä) pohjoisen maalais-Espoo.

Valtuutettujen määrä eri alueilla korreloi aika vahvasti yhteen eri alueiden äänestysaktiivisuuden kanssa.