Siirry pääsisältöön

Espoon päättäjät- onko Espoon keskus aliedustettuna?

Käväisin lauantaina Espoontorilla, jossa oli demareiden vaalitilaisuus. Kahvia ja karkkia. Paikalla piti olla Arja Alho ja Miranda Vuolasranta, mutta he eivät olleet vielä saapuneet. Katselin Mirandan esitettä ja häntäpä voisin vaikka äänestää. Minusta olisi hienoa, jos vähemmistön edustaja (edes yksi) pääsisi eduskuntaan. Se tekisi hyvää kansanvallalle. Romaanit ovat yhä aika huonossa asemassa suomalaisessa yhteiskunnassa ja selkeä äänitorvi heille olisi paikallaan.
Olen joskus nähnyt Mirandan telkkarissa ja hän vaikutti ihan fiksulta. Tuumitaan...

Toivottavasti demareiden uusi vaali-ilme tuo vähän väriä myös Keski-Espoon demareiden vaalitilaisuuksiin. Arvostan vapaaehtoisia vaalityöntekijöitä, jotka uhraavat omaa aikaansa ehdokkaiden avuksi, mutta oli kovin iäkkään puoleista demareiden joukko. Paikalla oli yksi nuorempi ehdokas, mutta muuten minun ikäpolveni puuttui kokonaan. Kai se on niin, että nuorten tai alle 35-vuotiaiden on coolimpaa olla espoolainen kokoomuslainen kuin demari. Niin se aika muuttuu, 1970-luvulla taisi olla toisinpäin.

Jatkan vielä Espoon teemalla. Katselin Espoon kaupunginvaltuuston jäsenten osoitteita ja huomasin, että Jaana Leppäkorpi on ainoa demarivaltuutettu Espoon keskuksen alueelta. Olin kuvitellut, että heillä on useampia edustajia. Tsekkasin vielä, montako valtuutettua koko Espoon keskuksen alueelta löytyy. Jaanan lisäksi löysin kaksi Kaupunginkallion alueelta, yhden Suvelasta ja yhden Kuuriniitystä. Onkohän siinä kaikki? Onko Espoon keskus väestömääräänsä nähden aliedustettuna Espoon hallinnossa? Tätä pitää selvitellä. Ainakin Helsingissä Itä-Helsingin asukkaat ovat aliedustettuina valtuustopaikkojen suhteen. Onko täällä sama tilanne?

Lapset kutsuvat, Elsan ei tahdo nukahtaa sitten millään. Mitähän pitäisi kokeilla? Ehkä tämä on vain tilapäistä...

Kommentit

gxg007 sanoi…
Hello! You have a very nice blog! I'm here to share valuable info with you visit my blog,about Mozilla Firefox web browser.
Kyllä, Espoon Keskus on valtuustossa selvästi aliedustettuna. Toinen aliedustettu alue on Matinkylä. Sen sijaan väkimääräänsä nähden selkeästi yliedustettuja alueita ovat Tapiola ja (jostain ihmeellisestä syystä) pohjoisen maalais-Espoo.

Valtuutettujen määrä eri alueilla korreloi aika vahvasti yhteen eri alueiden äänestysaktiivisuuden kanssa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhden luukun periaatteella kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta ihmisille

Yksi luottamustehtävistäni Espoossa on yksilöasiainjaoston puheenjohtajuus. Jaostossa käsittelemme parin viikon välein kuntalaisten tekemiä valituksia saamiinsa etuus- tai palvelupäätöksiin. Pääasiassa asiat liittyvät kuljetustukiin, omaishoidon tukiin ja toimeentulotukeen. Tämä tehtävä tuli minulle – kuten politiikassa usein – pyytämättä ja yllätyksenä, mutta on osoittautunut yllättävän opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi. Käsiteltävät asiat ovat toivottavasti opettaneet myös nöyryyttä, sillä niin vaikeita tilanteita ihmisillä on verrattuna omaan tilanteeseeni. Toimeentulotukea koskevissa päätöksissä jaostomme on harvoin muuttanut virkamiesten päätöksiä. Suuri osa valituksista on tehty siksi, että valittaja ei ole ymmärtänyt, miten hänen toimeentulotukensa on laskettu ja mitkä tulot miltäkin ajalta on otettu huomioon. Näppituntumalla eniten valituksia aiheuttaa se, että ihmiset eivät hahmota minkä kuukauden tuloksia omat tulot lasketaan. Tarvetta neuvonnalle ja opastukselle on.

Lommila, Lommila, Lommila

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin tänään Karvasmäki, Lommila, asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Lyhyesti kyse on siitä, että Espoon kaupunginhallitus otti ja muutti kaupunginsuunnitelulautakunnan päätöstä ns. Lommilan kaavasta. Kaupunginsuunnittelulautakunta oli linjannut, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määräksi 4000 kerrosneliömetriä. Eli että kauppakeskukseen ei tule Citymarkettia ja Prismaa. Nyt valtuustossa Jaana Leppäkorpi teki palautusesityksen, että "asemakaavan muutos palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että kaavamääräyksillä rajataan päivittäistavarakaupan määrä 4000 kerrosneliömetriin". Ehkä hieman yllättäen valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. YES. Tämä oli Jaanalle hieno päätös hänen valtuustouralleen. Meille demareille jää iso aukko täytettäväksi kaupunginsuunnitteluasioissa Jaanan lähdön myötä. Minunkin piti mennä vastustamaaan Lommilan suunnitelmaa ja valmistelin kiireessä oheisen puheen. Timo

Valta kuuluu valtuustolle – Espoossakin

Kansalaisia pelotellaan. Aamun Hesarissa julistetaan isoilla otsikoilla, että Espoon kaupunki aloittaa säästötoimenpiteet, koska verotulot ovat vähentyneet merkittävästi. Näin varmasti on, mutta huvittavinta, tai oikeastaan raivostuttavinta, jutussa oli Espoon rahoitusjohtajan kommentti, että toivottavasti kunnallisveron korotuksesta ei edes keskustella. Wroongg! Tässä tilanteessa – jos ja kun säästöjä aletaan miettiä – Espoossa täytyy keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Niin palvelujen leikkaamisesta, lainanottamisesta, veronkorotuksista tai asiakasmaksujen nostamisesta. Minä en ainakaan näillä tiedoilla ole valmis leikkaamaan Espoon palveluista. Viime lama opetti, että palvelutasoa on erittäni vaikea nostaa entiselle tasolle. Taloudellinen taantuma lisää melko varmasti palvelutarvetta myös Espoossa, joten meidän on varauduttava myös palveluiden kysynnän kasvuun. Olen siis valmis harkitsemaan kunnallisveroprosentin nostoa. Eli eipä hättäillä, vaan mietitään eri v